fredag 2 januari 2015

Nytt och början på nytt

Solen lyser, regndropparna sitter på fönstret utanför och stormen "Svea" briserar utanför och det har blivit ett Nytt år. Ett nytt år med nya utmaningar och upplevelser, nya upptåg och skratt och nya fotoutmaningar. Idag börjar vi med fotoutmaningen hos Malin på temat Nytt.


Min nya kanna med min nya vintermössa
Nytt är så stort och variationerna kan vara så många...men lite oförberedd ( fast jag inte borde vara det) så gjorde jag snabbvalet av det nya i köket. Att jobba i köket hemma är ett hyfsat nytt begrepp att vara kul för mig. Att få testa nya saker, att äta gott och prova nya smaker. Att sen ha snygga saker att ställa fram gör ju det mycket roligare, såklart.



Med lite födelsedagar och julafton så har det blivit lite nytt i köket..som en ny kanna och en ny pajform från Le Creuset. Tycker om deras lite mer robusta form. Hade pratat om att jag ville ha en svart kanna och svärmor for runt som en tok i ett flertalet butiker i stan, fick dem att ringa och kolla. Men när det inte fanns att hitta slutade det med ett presentkort. När jag sedan såg den svarta kontra benvit, så föll valet på den benvita istället, stackars svärmor som kämpat för att hitta en svart kanna till mig.

Planer i en snabbskiss


På tal om nytt så börjar det dra ihop sig till att försöka göra vid köket med en mini makeover. I höstas slängde vi ut köksbordet och köpte vinkyl och en rullbänk som skulle passa fint under en förlängd arbetsyta. Ja, så ser det fortfarande ut...lite halvdant i ordning. Tänkte jag skulle försöka ta lite mått och göra ett besök på IKEA i dagarna för se om man kanske kunde pusha igång sig. Det är ju bara den där sparken i baken som ska till. För i ett bra kök blir det extra kul att arbeta och jag har ju planer att börja utmana mig själv därute nu under 2015.

På nyårsafton blev det mycket god mat men sådär timmarna innan vi skulle iväg ( när mannen kom hem från jobbet och inte ätit på hela dagen) så gjorde jag i ordning en snabb "lunch" till oss. Lagom mättande med en liten känsla av nyårslyx.

Rillette på lax


Rillette på Lax
4 pers.

300 Gram     Varmrökt lax
1/2 Dl           Hackad gräslök (jag gjorde det på rödlök)
50 Gram      Rumsvarmt smör
1 Dl             Turkisk Matyoughurt
                    Rivet skal och saft av en 1/2 Citron

Ta bort skinn och ben från laxen och mosa i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser, rör kraftigt så att allt blandas väl. Lägg på en grov macka.

Fungerar utmärkt ihop med ett kokt ägg och lite cornichons och rädisor.

Fortsätter och glida omkring och önskar er en God fortsättning.

Kram Kajsa

16 kommentarer:

  1. Har inte märkt något av Svea än här,
    men det kanske börjar blåsa inatt.
    Mackan ser jättegod ut, bra tips.
    God fortsättning på 2015 och kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Än har Svea inte susat in över oss på sydkusten, kul med lite nytt och förändringar i köket. Den där mackan ser super god ut, tack för receptet. Ha en skön kväll. Kram Åse

    SvaraRadera
  3. Det där receptet lånar jag direkt, hihi....låter väldigt gott och enkelt....och enkelt det är min grej det, haha...här blåser det och tinar för fullt, vi som har haft 20 minus för en dryg vecka sedan !!
    Kram bia

    SvaraRadera
  4. Jag gillar din tolkning av ny. Nya smaker och att prova nya saker i köket, det gillar jag också. Det receptet du bjuder på såg riktigt gott ut och nya planer med make over låter spännande. Jättekul att du vill vara med i utmaningen!

    Kram kram Malin

    SvaraRadera
  5. Ja nog tar den där Svea i alltid! Bäst att hålla sig inomhus idag ;) Så fint med nytt i köket. Tänker att det passar ditt projekt alldeles utmärkt.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Härligt med nytt år, nya planer och nya saker...!

    SvaraRadera
  7. Härligt med nya saker i köket. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  8. Nya saker i köket är alltid välkommet. Nytt år med oskrivna blad, bättre start kan man inte få. Härligt bidrag!
    Ha en fin dag!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Nytt är alltid spännande och till köket extra kul tycker jag. Snygg snabbskiss! Kram Anette

    SvaraRadera
  10. En storm på gång i Sverige! Usch, låter inget vidare! Håll i dej!

    SvaraRadera
  11. Kul med nya planer!
    Laxmackan lät god.
    Ha det bra
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  12. Såg smarrigt ut! Och kul med köksplaner!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  13. Det där lät som en god lunch=)) Det tar jag med mig.

    Så tyckte jag om kannan. Tror jag ska kolla på deras grejer.
    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  14. Så roligt att göra om i köket

    Laxrecepet låter väldigt gott.

    God fortsättning på det nya året. // Lissen

    SvaraRadera
  15. God fortsättning! Den där mackan lät ju supersmarrig :)
    Kram Sara

    SvaraRadera
  16. Åååå vad kul med köksplaner, Ikea har mycket fint till bra priser. Den där laxröran såg otroligt god ut. Kramisar Tina

    SvaraRadera