onsdag 31 december 2014

Sista dagen på året

Julen har varit en  skön blandning av lugn och familjär kaos, precis som den brukar vara. Uppesittarkväll med tanterna = mammorna,  julafton hos mannens morbror,  juldagen hos mamma och en tilläggsdag hos mannens mormor med julklappsspel som gick ganska vilt till. Paketen och tärningen kastades fram och tillbaks i ett rasande tempo. Bergen av paket växte och skönk omvartannat. Skratten löste av varandra och känslan var varm och skön.Mellandagarna har varit lugna, ingen stress. Långkok på spisen, en  lunch på stan, dra mig länge i sängen, göra några reafynd och bara vara. Det är skönt att ha långledigt och ladda batterierna, det behövs.Tyckte det var nyligen sommar, lata barfota dagar och grilldofter i luften ...kaboom så är det sista dagen på året. Jisses vad det har gått undan!!
Det har varit ett bra år 2014, men jag tror jag ska göra 2015 ännu bättre. Fylla året med skratt, värme, upplevelser, utmaningar och vänner. Uppskatta familjen bättre och ta vara på tillfällena. Men först. ....  låt oss avsluta året med stil.

Ikväll umgås vi med vännerna där mat, vin och skumpa står i centrum. Det är alltid dessa tre ämnena som för oss tillsammans och frun i huset har gett oss ett mission för 2015, att hitta Malmös bästa sushiställe (jag som inte ens äter sushi, inte hon heller).

Det ska skapas Citronbavorise med choklad och lakrits sås


Maten är planerad med två förrätter, en huvudrätt och en dessert. Mannen ska göra en av förrätterna med smaker av renskav,  timjan, Västerbotten ost, skogschampinjon och pepparrot.  Själv ska jag ordna efterrätten Citronbavorise med choklad och lakritssås. Har aldrig gjort det så det blir dagens utmaning. Så dags att kicka igång sista dagen.  

Let's go.... .

Många mjuka kramar och ett rungande GOTT NYTT ÅR till Er Alla

Kram Kajsa6 kommentarer:

 1. Härlig summering. Önskar dig ett Gott Nytt År Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Långledigt är så härligt.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är jätteskönt med långledigt. Man behöver varva ner lite grann.
  Du verkar ha haft det mysig och härligt på din ledighet. Samma här kan jag säga.
  Ha en god fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 4. Gott nytt hojtar jag så här dagen efter från soffan=))

  Fin tanke om 2015, att fylla det med ännu mera skratt, värme och ,människor som är viktiga! Det blir bra.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. God fortsättning på 2015...hoppas ni hade en fin nyårsafton ;)
  Kram bia
  P.s alltid svårt att hitta till din blogg...men idag gick det ju bra ;))

  SvaraRadera
 6. God Fortsättning!
  Kram Jennica

  SvaraRadera