måndag 13 april 2015

Vin, pannkakor och livet rullar på


Oj, vad tiden går fort nu, dagarna bara rullar på. Vädret har förändrats till det bättre (dock inte idag) med massor av sol och ljusare dagar. Det är skönt!!
Vinprovningar är trevliga

Men i Kina kan de INTE göra vin!!!!
Påsken fylldes med vin, pannkakor, lata dagar och långpromenad i skogen. Hos oss kallade vi påskafton för Pannekaugsafton istället, det var gott med Nutella, grädde och banan på…inte alls onyttigt eller??
Pannekaugs afton med mycket onyttigheter på
 
Dagarna på jobb rullar på och på kvällarna har jag varit i full färd att göra nya vinpåsar inför Vin &Delikatessmässan i Malmö, som gick av stapeln i helgen. En festival som jag tävlade om inträde från två håll och vann på båda ställena. Helt plötsligt hade jag tre biljetter.

Helt plötsligt händer det....
Den ena biljetten lämnade jag tillbaks och bad dem lotta ut den till någon annan. Jag behövde ju inte vara girig om jag bara behövde två biljetter. Jag tog med mig en väninna dit och så där lagom fnittriga, förväntansfulla, ovetande gled vi in.

 
Vilka ostar.....
 
Pralinfrossa
 
I långa rader med olika vinimportörer så var det helt plötsligt så svårt att välja…i början. Vi köpte var sitt häfte med smakkuponger och varje smakprov kostade mellan 10-30 kronor, vi delade på varje vinprov så vi hann med en hel del smakprover under dagen. Lite här och där fanns det ost, skinka, salami, chutney, fudge m.m. som man kunde provsmaka, tävlingar med fina priser och mycket annat.
Hos Bonden & Vin slog man sig ner och smakade runt
 
Detta vin från Piemonte var supergott
Hos någon slog man sig ner på en stol och fick lite bröd och olivolja att äta under tiden man prova lite olika från deras sortiment och under tiden berättade de mer om gården, placeringen och allt annat man skulle kunna tänka sig. Det diskuterades dofter, smaker, färger och lite visitkort delades ut. På något annat ställe kunde man sätta sig ner och fylla i en vinkompass som senare (per mail) kommer med förslag åt vilket håll man ska kolla efter viner efter ens egen smakpalett.
Liten Appertif som kommer bli en succé på sommarfesten
Fem timmar senare lite mer glada och rosenkindande begav vi oss hem, väldigt nöjda med upplevelsen.  Igår var jag lite mer lågmäld. 
Här är ett urval av de vin& Champangepåsar jag har till försäljning 60,-/påsen. Skriv mail om ni är intresserade, jag har fler jag kan visa er. De finns även på Atelje Lil sis på facebook inom kort.
 
Ny vecka, fullproppad med roligheter och på fredag kliver vi på planet och provar oss fram på ett nytt (för oss) resmål. Mer berättar jag nästa gång jag kikar in.

Kram Kajsa

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig mässa, kul att botanisera, smaka och bli rosig om kinderna. Spännande med ett nytt resmål, nu blir jag nyfiken. Kram Åse

  SvaraRadera
 2. Så spännande med vin mässa. Du undrade över vattenfallet det ligger i Degeberga. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Jag var på vin och delimässan när den
  var i Karlstad för inte så länge sen, så
  roligt och gå runt och smaka. Och all god
  ost och bröd, superkul!
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Men gaaa, vilken mässa!
  Snacka om njutning på hög nivå=))
  Det gillas.

  Kram Hannis

  Ps. Superfina vinpåsar! Den röda var en riktig pärla!

  SvaraRadera
 5. Så lyxigt med både pannekageafton och mässan. Jag har varit sugen på att prova några gånger men det har inte blivit av. Nästa gång bara måste jag få till det känner jag nu. Kul med formuläret. Dina vin påsar är jätte fina. Nytt resmål, spännande, jag hänger på..... Ha det toppen. Stor kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Supersnygga vinpåsar. Du är fantastiskt duktig.
  Den där vin och delikatessmässan lät riktigt spännande med alla provsmakningar.
  Även pannkakan såg riktigt läcker ut.
  Ha det bra på resan. Ska bli kul att läsa om hur det var sen.
  Kram!

  SvaraRadera