fredag 21 november 2014

Jag steppar omkring och är lycklig


Det har varit en lite pysslig vecka, det här. På alla plan, känns det som.
Pysslat om mannen som blivit sjuk, ynklig som få (ni vet, man, sjuk,ynklig). Pysslat om mamma som trillade för två veckor sedan (så det har varit fullt upp), men nu börjar hon kalra sig bra på egen hand.

Sen har det gjorts nya filurtavlor inför julmarknaden (Krageholms Mölla 13-16 den 23/11) i helgen. Har lite små fix kvar med ramarna.
 
 

Men det roliga började i Onsdagskväll då svärmor och jag åkte till Plantagen till deras trädgårdsskola. Det var julkransbindning som skulle praktiseras och alla fick vars sin krans, ståltrådsrulle och en hög med granris. Sen var det bara att sätta igång.
 
 

Det var lite ”tannagnissel” bland damerna - det var pilligt, stålbandet hade en tendens till att trassla till sig och kransarna blev lite yviga och spretiga.


 

Fast jag gillar lite spret och yvighet, det ger karaktär. Nu är frågan om den ska pryda dörren eller bordet?! Om den ska få rött band eller någon dekoration alls?!

Sen kom torsdagen, min nya favoritkväll, i alla fall 3 veckor till. Då var det dags för 2,5 timme silversmide igen. Texten: LÁrt de vivre med bokstavspuntsarna ( inget lätt pilleri)skulle bankas på plats på den lilla plattan. Sen för att ringen ska bli klar fanns en del filande, slipande, putsande…


 
 

Mer lödande, citronsyrebad, kratsande och tvättande för att kunna fästa plattan, sen lite mer slip och puts innan finalbadet i den roterande baljan. Många steg innan man är klar.
 

Men för första ringen blev betyget tekniskt bra och jag steppade omkring i lokalen som en liten skoleflicka. Jo, jag steppade omkring hemma på kvällen också och tryckte upp fingret med ringen flera gånger framför mannen. dag på jobbet har jag fortsatt kvittra om in ring och t.om med mina systrar fick sig ett sms i morse.

 

Jag är nöjd!

Men jag är INTE nöjd med att halsen börjar krångala och kroppen börjar kännas tung…vill INTE bli sjuk!! Jag har INTE tid!! Så jag gurglar mig i saltvatten (flera gånger) och proppar i mig ingefära i massor.

Hoppas ni slipper undan alla sjukdom och får en fantastisk helg!

Kram Kajsa

Gå gärna in och gilla min sida för Atelje Lil Sis på Facebook www.facebook.com/ateljelilsis.
Tack :)
 

14 kommentarer:

 1. Du fixar och grejar du ;))....roligt med att ha något skojigt att göra...så snygga ringar du gjort också ;))....måste vara roligt med silversmide...
  Trevlig helg till dej;)
  Bia

  SvaraRadera
 2. Alltså nu när jag ser den bättre än på ig så säger jag ännu mera så jä... snygg!
  Bra jobbat!

  Och du, jag hoppas att du jagar bort förkylningen nu.
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Men oj så snygg! Vad du kan! Verkligen bra jobbat.
  Hoppas att du lyckas med att mota bort förkylningen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vilken fin! Krya på er.kram Anette

  SvaraRadera
 5. Så fin din ring blev. Klart du ska vara nöjd med det. Fräckt med texten på. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. HIttade till din blogg genom en kommentar du gjort på en annan blogg. Vad kul att titta in hos dej och vilken kreativitet! Mycket intressant inlägg om ingefära också. Mycket man får lära sig i bloggvärlden! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 7. Så roligt att binda kransar. Jag har aldrig provat och tycker att det ser så svårt ut. Vet inte om jag har tillräckligt med tålamod. Och jag förstår inte riktigt hur man gör. Men kanske testar jag någon gång.

  Dina silverringar är jättefina!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Så kreativ och duktig du är och fint blir det, hoppas du lyckat mota bort förkylningen, Ha en fin söndag. Kram Åse

  SvaraRadera
 9. Vad mycket kul du varit på! Kreativitet på hög nivå. Kul att lära sig göra kransar, jag tycker de är fina både med och utan röda band. Och wow vilken vacker ring!!!! Vad duktig du är!!

  Många kramar aka

  SvaraRadera
 10. Vad mycket roligheter du är på! Helt rätt!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Å, vilken underbar ring! Så snyggt med en alldeles egendesignad bloggring :)

  Nu blir man ju sugen på att binda sig en julekrans.

  Kram Christina

  SvaraRadera
 12. Men jisses vilken talang du är! Första ringen blev ju jättefin!!! Jag är klart imponerad!
  Och nej...inte bli sjuk nu... Sådär kände jag mig i fredags och har gjort allt under helgen för att bli frisk, förutom igår kanske...då jag spenderade 9 timmar i en sporthall och tittade på dottern som spelade fotbollscup....men det var ju inte så jobbigt i alla fall! :) Men idag känner jag mig bättre, skönt!

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 13. Wow! Så läcker Kajsa! Och klart att du ska kvittra, visa din ring och vara galet stolt. :) Och vilken härlig pysselanda det råder hos dig dessa dagar. Inspirerande! Jag hoppas att mannen känner sig bättre nu och att du har lyckats hålla dig frisk och sluppit alla trista vintersjukor som tycks härja överallt.

  Ta hand om dig vännen!♥

  Kram

  SvaraRadera
 14. Vad pysslig du är. Kransen blev jättefin. Jag gillar egentligen också att pyssla och sånt, men har alltid så ont om tid. Tänk om man bara hade jobbat mindre så man hann med lite mer fritid.
  Silversmidet verkar ju gå som på räls. Jättesnyggt tycker jag.

  Hoppas du klarade dig från förkylningen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera