torsdag 2 oktober 2014

Tala är silver, muttra är guld

Idag hade jag en sådan där stirrig, kaotisk dag på jobbet och huvudet surrade bra när det var dags att köra hem. Väl hemma ögnade jag igenom posten, precis som vanligt och fick ett brev som jag väntat på....

I slutet av Oktober är det dags, så kul så


...en kallelse från ABF på en 7 gånger lång kurs i silversmide. Gissa om jag är glad!!!

7 x 2,5 timme ska jag genomföra och lära mig massor om detta fina hantverk för att sen kanske få till en eller två idéer som finns i mitt huvud. Tjohoo!!



Just nu annars är det mest mitt nya tilltänkta projekt (se nedan) att laga och äta mig igenom världen som huvudet är fullt av. Vänner, vänners vänner mfl. är i full gång att komma med recept till mig, vilket är så kul och samtidigt så skrämmande för en kräsen person som jag.

Just nu har jag fått recept från Danmark, Norra Tyskland och Polen...så jag har en lång väg kvar innan jag startar, men jag väntar in fler.


Häromkvällen såg jag en film på TV - Julia & julie som handlar om två historier i en - När Julie Powell (Amy Adams) drabbas av en 30-årskris så bestämmer hon sig för att starta ett gigantiskt matprojekt som innebär att hon ska laga 524 maträtter och alla ska lagas enligt Julia Childs (Meryl Streep) recept i dennas bok "Det goda franska köket". Julie bloggar på internet om sina missöden och kulinariska höjder och så hamnar Julie i ett matmecka och träffar nya vänner.

En fantastisk film som väckte mitt matintresse lite till, fast jag vill laga mat från hela världen. Ni vet få fram ett genuint recept ute i världen från en mamma, mormor...familjerecept från generationer på traditionell mat som jag sedan presenterar här i bloggen. Kanske ni har kontakter från vida världen, släkt, vänner som ni kan ta hjälp av till mig??

Ha en fin kväll därute och ta hand om er!

Kram Kajsa

12 kommentarer:

  1. Silversmide! Men galet kul!
    Ska bli spännande att läsa om vad du lär dig och kanske se lite också.
    Det är en sån sak jag skulle vilja prova.

    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  2. Kurs i silversmide låter toppen, du är
    duktig redan på hantverk så detta kommer
    passa dig perfekt.
    Trevlig helg och kramar/AM

    SvaraRadera
  3. Så roligt! Ser jättemycket fram emot bilderna från det du gör på kursen. Gillar den där filmen och såg den för några veckor sedan :)

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera
  4. Så himla kul med silversmide! Ser fram emot att få se dina skapelser.=) Ha en fin helg! Kram

    //Scaniatjejen
    http://www.scaniatjejen.se

    SvaraRadera
  5. Åh så kul det låter med silversmide ;))....har nog funderat att gå på en sådan kurs jag med....men nu hinner jag liksom aldrig med, hehe...nu håller mannen på att göra hemlagad pizza...degen står på jäsning och jag ska sätta mej och läsa en tidning jag fått idag (inredning så klart, haha)...
    Må så gott!
    Bia

    SvaraRadera
  6. Kul med silversmide :)
    Den där filmen har jag också sett och jag gillade den skarpt. Men så är också Meryl Streep en av mina favoritskådisar.
    Önskar dig en finfin helg!

    SvaraRadera
  7. Vad kul med silversmide! Jag gick på silversmide under 5 terminer och det var sååå kul. En massa smycken har det blivit :-). Jag hoppas att du visar dina alster sen.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  8. Åh så roligt med en kurs i silversmide! Någon gång i livet ska jag också unna mig det, en silversmideskurs och en keramikkurs :) Så roligt att planeringen av dit matprojekt fortsätter. Heja dig!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Här fastnade jag. Så mycket spännande du har för dig....kul! Hoppas du njuter av kvällen, kram Anette

    SvaraRadera
  10. Den filmen är ju bara sååååå himla bra! Jag har sett den också och fastnade helt framför TV:n :) Låter kul med ditt matprojekt!

    Och vad kul med silversmide, det skulle jag vilja prova på också.

    Många kramar aka

    SvaraRadera
  11. Vad spännande med en kurs i silversmide!
    Ha en skön söndag vännen.

    SvaraRadera
  12. Spännande med silversmideskurs! Hoppas du har haft en skön avkopplande helg, kram Suss

    SvaraRadera