måndag 2 januari 2017

2017 ligger framför våra fötter


Märkbart trött efter nyårsfesten tassade jag upp I nattlinnet och bakade bullar till frukost. Jag hade satt en kalljäst deg i kylen på nyårsafton, så det blev enkelt att baka. Dessutom kändes det både lyxigt och gott när man fick nybakat till frukost.

Vem kan motstå doften av nybakade bullar på morgonen?
Tänk att ett helt år har gått. Ett år fyllt med glädje, äventyr och vänskap men också oro, förtvivlan och fötterna på osäker mark. Livet är verkligen som en dalbana, det går både upp och ner. Tur är väl att det mest går uppför och att varje tur neråt stärker en och får en att kämpa uppåt igen.

Januari - Februari - Mars, de tyngsta månaderna enligt mitt sinne, fyllde vi på med hotellnatt i Köpenhamn, lite vinterväder, Biomys i mörkret, romprovning, Rock´n´roll, pysselkvällar, fikastunder, barhäng och mycket mer. Små saker för att lätta upp vintermörkret en smula- redan i Mars kunde vi sitta på uteserveringen och öppna upp kolonin för året.

Vinter, rock´n´roll, mys natt, kolonistart och små nyckelpigor
Även vintersol värmer en gott om kinderna

April - Maj - bjöd på en liten lurvig kille som fick smeknamnet lillebror- en 70 Års present med fart, vinprovning, gott sällskap, sommarvärme, kolonikvällar, grill mat, blomsterprakt i parken och en fantastisk matmarknad med smaker som lockade. Dessutom utmanade jag mig själv att springa vårruset och stugan gick från att vara blekgul till läckert grå.
Säg hej till Lillebror, sommarvärme och lockande skratt
Juni - Juli - Augusti - sommar, sol och värme på våra kinder. Dessa underbara sommarmånader som man verkligen pressar in massor av härliga stunder. Den blandades med massor av kolonidagar, studentfirande, 40 årsfirande, 91 - års firande, midsommar, saltstänk, Bohuslän, Köpenhamn, London, vattenfall, dop, skratt, kräftskiva, sko bryt när man hoppar lustigt, musik och en massa upptåg. Detta är de månader som jag älskar för allt dess innehåll.

Känner ni doften av sol, hav och rosor?

September - Oktober - sommarvärmen fortsatte att värma oss och jag tog varje tillfälle att vara utomhus. Kanalfärd, bubbel, vinskörd, dragkamp, picnic, kärlek, sten plockning, pyssel, uppsägning, förtvivlan och hopp, spännande detektiv kväll och en tur till Norrköping och en till London igen. Hur som helst, det mesta var ju faktiskt bara bra....

Trots tårar så ser jag positivt på livet och det fanns ju fler ljuspunkter än mörker.

November - December - Då fyller vi år, bjuder på kalas och glöggfest, vi julbakar med vännerna och dricker massor av bubbel, försöker lära mig ett nytt jobb, fackelvandring, går på julfester och får höra lucians ljuva stämma, äter brunch hos vännerna och så firar vi jul med familjen och nyår med vännerna. äter gott, får fina paket och så har ju året helt plötsligt gått och kvar finns alla minnen.

Krispigt under fötterna, värmande glögg i glasen, tissel och tassel och paket under granen

Jag känner mig rik på glädje av både min familj och fantastiska vänner omkring mig. Nu fortsätter vi 2017 att berika våra liv med nya upptåg, vänskap och glädje. Njut av 2017 och lär av era berg och dalbans turer upp och ner.

Kram Kajsa

9 kommentarer:

 1. En god fortsättning önskar jag dig min vän.
  Ha en fin kväll

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 2. Ett år går fort härligt med en återblick , önskar dig en fin fortsättning på 2017 . Kram åse

  SvaraRadera
 3. Ja ett år går så himla fort !!
  Önskar dej också en god fortsättning på det nya året !!
  Varm kram bia

  SvaraRadera
 4. God fortsättning! Visst är det härligt att summera:)?! Och nu, ett helt nytt år fullt av möjligheter!

  SvaraRadera
 5. Vilket år. Visst lär man sig av upp och ner gångar. Så glad för din skull att det har blivit bra för dig. Ha det fint och njut 2017 kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. En fin återblick och en positiv framtidsblick!

  SvaraRadera
 7. Du verkar ha haft ett fantastiskt år. Både upp och ner, men sånt är ju livet.
  Såg gott ut med nybakat på morgonkvisten.

  Ha en jättego fortsättning på dig!

  SvaraRadera
 8. Önskar dig ett gott nytt och fint 2017!

  Ett berikande år!

  Må väl och ha det gott!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder på ditt 2016. Önskar dig God Fortsättning på 2017 och en härlig helg. Kramisar Tina

  SvaraRadera