söndag 30 oktober 2016

Livets berg och dalbana

Livet är som en väg där man inte kan se dess ände....
I september blev jag varslad på jobbet, det var en väldigt konstig känsla. Efter så många år med fast arbete helt plötsligt så ruckades vardagen med en kommande uppsägning. Jag, utan jobb? Hur skulle det fungera?

Besviken!
Frustrerad!
Ledsen!
Förvånad!
Förvantansfull!
Irriterad!
Omtyckt!
Magklump!
Oro!

Tankarna började gnaga direkt efter samtalet, det tisslades och tasslades sinns emellan på jobbet. Kontakter fick letas fram, skapade små ringar på vattnet, en intervju här, en där. Med en stor portion tur och en bra vän som skapade kontakten, lyckades jag få ett nytt jobb redan innan uppsägningstiden löpt ut. De andra som blev drabbade kämpar fortfarande på.  Jag känner mig glad, lättad och varm över ha fina vänner omkring mig. Nu ska jag börja om på nytt, få ny kamrater och lära mig en helt ny del av yrket, fast ändå inom samma bransch.

Jag tog morgontåget till Norrköping, bilden är några år gammal och solen sken väl inte riktigt lika mycket

Sista veckan blev ett stort kaos, där jag startade veckan med att åka till Norrköping för att lära upp en ny tjej för min position. Tjejen som skulle lära sig vara sjuk och back-upen var hemma för sjukt barn och kom in dag två i fyra timmar. Det blev lite möte, videokonferenser och jobba på som vanligt.

Kvällarna roade jag mig med att promenera i Norrköping, men det var så mörkt på kvällen så det blev inte mycket fotograferande. Dessutom råkade en väninna härifrån vara uppe i Norrköping på ett hotell nära mig, så det blev ju såklart en liten träff. Och kväll nummer två hade jag en middagsträff med ett åkeri som jag på tidigare arbetsplatser haft god kontakt med, det blev en god och rolig kväll.

Norrköping hade små möss på besök i stan

Spårvagnen rullade förbi

Höst, mörkt och lite blött ute
Väl hemma igen, satt jag de sista två dagarna i videokonferens och lärde upp min Norska motsvarighet. Fredag kväll, och jag var helt slut i knoppen, kan ni tro. Men en vacker bukett fick jag med mig och en massa värmande kramar.


Måndag är vilodag och tisdag är det dags att möta mina nya utmaningar...och helt enkelt, jag är super nervös.

Kram Kajsa

10 kommentarer:

 1. Oj..det hade jag inte en aning om, att du blivit varslad. Men vilken tur för dig att du fick något annat så snabbt. Så glad jag är för din skull. Jag förstår dina tankar, oro, ängslan när du blivit varslad. Det har jag själv också blivit för många år sedan.
  Du kommer klara det nya jobbet galant min vän.
  Ha en fin kväll

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 2. Så kul för dig. Det är du väl värd att få en ny utmaning på ett nytt jobb. Heja dig det kommer gå hur bra som helst. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Ibland öppnas nya fönster ... och ofta blir det riktigt bra.
  All lycka till!

  SvaraRadera
 4. Jag kan tänka mig att många tankar väcks till liv när man står inför ett varsel...Arbetet innehåller så mycket mer än "bara" arbete.
  Glad att läsa att det löst sig! Det kommer att bli bra=))
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt att bli uppsagt, men vilken tur du ändå har haft som lyckats få ett nytt jobb.
  Har också blivit uppsagd några gånger på grund av nedläggningar, men alltid lyckats hitta jobb till slut.
  Det är såklart nervöst med en ny arbetsplats men det brukar bli bra till slut.

  Lycka till och kram!

  SvaraRadera
 6. Kommer säkert att gå bra ;))...klart man blir nervös inför ett nytt jobb !!...dom brukar ju säga att det finns en mening med allt ?!...ibland kan man ju undra förstås...men det kommer säkert att gå bra för dej ;))
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 7. Men så jobbigt. Ovissheten är värst. Jag håller tummarna för dig att det löser sig på bästa sätt och du i efterhand till och med kanske kan säga...det här var nog meningen.
  Stor kram till dig.
  Petra

  SvaraRadera
 8. Lycka till med det nya jobbet!!! Det blir säkert jättebra när allt kommer i ordning.
  Trevlig med Norrköpingsbilder.

  SvaraRadera
 9. Jag förstod genom FB eller IG att du hade ett nytt jobb på gång! Stort grattis! Så skönt att det löste sig snabbt :) Hoppas att du kommit igång med det nya på ett bra sätt och att du trivs. Nu är det kanske min tur att ge mig ut i jobbsökarsvängen ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Där hade du tur i oturen. För jag hoppas såklart att du kommit in i det nya och trivs.
  Många fina Norrköpingsbilder. :)
  Decemberkram Bosse

  SvaraRadera