tisdag 18 oktober 2016

Shopping, skräck och härliga upplevelser

Oktober, regnig och kall...eller bara mysig då vi for för en ny liten tur till London. Denna gången flög vi över med en blivande 16 åring med siktet inställt på shopping. Hotellet kan vi väl säga gav oss mer att önska, men som tur var vi inne på rummet så lite vi kunde. Läget var ju dock OK, med närheten till London city.

Prince square i Bayswater, det var inte enkelt att hitta hit då vår karta sa något helt annat.

Lite enkelt men gulligt

Dessa fantastiska bruna filtar till täcken..likadant som 1991....

Kanske inte så exalterande utsikt...
När man åker med en 16 åring var vi tvungna att besöka Primark på Oxfordstreet, ett stort varuhus med billiga kläder, smycken, skor, smink...you name it...och shoppa blev det. En stor kass fick hon med sig ut och ja, jag fick ju lite nytt jag med. Efteråt letade vi rätt på en lite udda butik, men ett måste för te älskaren - The Postcard Tea

En liten tebutik med ett roligt utbud och dessutom te vykort att skicka


Hoppas detta lilla vykort blir uppskattat.
Här finns det massor av teer att välja mellan, fantastisk service och du kan dessutom sända dem som vykort till din bästa vän. Så klart skickade vi iväg ett till vår teälskade vän som fyllde 50 medans vi roade oss i London. Hoppas hon blir glad för sitt vykort i brevlådan.

Trappor, rulltrappor och en massa tunnelbana har vi åkt....och gud, vad det är smidigt. Nästan smidigare än hemma i lilla Malmö.

Mängder med trappor har vi sprungit i helgen

Mängder av hållplatser

Här övar man, läser man, sover man...

Vi klev raskt vidare från shopping till blodig historia i London Dungeons mörka korridorer och hälsade på både bödel & gatflickor, puben Tin Bells och bageriet, Jack the Ripper och Sweeney Todd.Vi började i 1500 talets välde under den inte så älskvärda Kung Henry den 8:e som avrättade 3 av sina 6 fruar...till den inte så  älskvärda Jack the Ripper på 1800 talet och så gick vi till Barberaren och hoppades att vi inte skulle bli köttpaj i slutändan.

Inte helt enkelt att hålla sig i livet

The House of Halloween
Det var underhållande, spännande, nervkittlande och dessutom kunde man få en liten roll i skådespeleriet, själv hamnade jag i fängelse, inlåst i en bur hos tortyrkammaren. Tyvärr var kameror otillåtna, så där finns inga bildbevis.

Oemotståndligt...

Behövande hjälp

Svängigt

I de Kinesiska kvarteren

Nyfiken...

Absolut en fotomodell av klass


På Lördagkvällen hade vi bokat bord på Sticky Fingers - Rolling Stones gitarristen Bill Wymans restaurang i sann rock n roll anda. Här satt vi i röda 50 tals soffor, njöt av god mat, härlig rock i högtalaren och en riktigt skön stämning.


Sticky Fingers


Önskar en till...

Givetvis var man ju tvungen och testa en god drink som en liten avslutning.

Helgen bara rusade iväg och nu är man hemma igen tillbaks till vardag, jobb och en lite grå ruskigt Oktober. men vi gör väl det bästa av den.

Vi lämnade ett regnigt London och mötte ett regnigt Malmö


Kram alla goa vänner!!
Kajsa

9 kommentarer:

 1. Så spännande det låter. Härligt med en sådan resa. Hoppas allt är bra med dig. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Men lägg av så härligt!
  Jag är lite galen i såna där skräckäventyr.
  Den där pirriga känslan i magen när man åker in i historier från en annan tid=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Det låter som ni hade en underbar helg.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 4. Ah, London ... denna underbara stad! Det verkar som om ni hann få med er en hel del av storstaden. Ganska okej skulle jag tycka att sedan komma hem till en gråruggig oktober - med nyladdade batterier! :)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Ååååå denna häftiga stad....längtar alltid tillbaka, finns alltid något nytt att upptäcka. Vilken helg ni fick tillsammans. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att åka till London och shoppa loss !!
  Har aldrig varit i den staden...bara på flygplatsen...och sen har jag varit på Irland, det är det närmsta jag kommit ;))...men någon gång i livet hoppas jag att jag får besöka staden !
  Ha en fin helg !
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig resa!
  Säjer som jag brukar, borde besöka London mer än jag gör, fast jag inte har så långt dit.
  Ja, dessa gamla filtar finns kvar,helt otroligt.
  Kul läsning! Tack!

  SvaraRadera
 8. Åh, jag älskar London, nu längtar jag verkligen dit! London Dungeon är inget för harhjärtade, jag tyckte det var för mycket av allt:)! Hotell är och har alltid varit klurigt i London, lyxhotell och sunkiga ställen finns det gott om, det är mellanklasshotell som är så otroligt svårt att hitta!

  SvaraRadera
 9. Ni verkar ha haft det riktigt härligt i London. En kul stad.
  Jag tror säkert att eran vän blir jätteglad för det fina vykortet.

  Ha det bra på dig!

  SvaraRadera