torsdag 10 mars 2016

Nya vänskaper

Man säger att det är svårt att få nya vänner ju äldre man blir och det är ju klart man går ju inte precis ut och sätter sig i sandlådan och börjar leka med en vilt främmande människa. Men visst går det att hitta guldkorn att ta till sig på vägen.

Ett gäng härliga tjejer
Förra veckan var det Lene  som bjöd in till Kreativa Själars afton, detta helmysiga koncept som Maria startade i Höstas. 6 tjejer ( fast denna gången var vi ju bara 4) som träffas, äter en god bit mat, fnittrar, pratar om högt och lågt, pysslar, är kreativa själar.

Lene målar Mandala

Maria gör morse kod på armbanden

Själv ska jag fixa fjäderkransen till påsk

Pernilla klipper vimplar till dotterns student
Pärlor, fjädrar, målarböcker, broderi, vimplar, rönnbär...jodå, man kan pyssla med vad som helst. Kvällen bjuder på en skön stämning, ett behagligt lugn och härliga tjejkompisar.

I Tisdags var jag iväg på Rom provning med Damklubben. Här är det blandade åldrar ( mest höga) från 40 till 80 år som träffas några gånger om året. Det är ett gäng snackiga, fnittriga, helgalna tjejer som är riktigt roliga att träffa.

Från ful rom till fin rom och en liten släng likör
Fyra Rom sorter och en Rom likör var det som var framdukat. Vi fick en del historia bakom, lagringsteknik och en smakrik afton. Det var ful Rom med fin Rom och när vi nästan var klara kom en av tjejerna på att blanda ful Romen med likören och vips så hade vi en 6:e variant som var supergod. Ni kan tänka er då vilkte liv det blev på oss tjejer när vi skulle säga vilken som var bäst....Nr Två, Fyra och Sex tjöt vi i kör. Stackars kille som höll i provningen.
Kvällen avslutades med landgång/ räkmacka och lite vin och ett stort leende på läpparna.

Jodå nya vänner längst vägen, det är fint att få.

Kram Kajsa

Ps. Mina 70 km förra månaden blev 48,1 km på 17 dagar....nu kör jag på nya 70 km, har 60 kvar att gå Ds.


12 kommentarer:

 1. Så trevligt och mysigt ni verkar ha haft ;)...roligt med nya vänner på äldre da´r ;)
  Ha en fin helg !!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart med nya bekantskaper. Det var så härligt att ha er hemma hos mig. Mina fina vänner. Jag hoppas det blir många fler gånger vi träffas.
  Det låter spännande med romprovning. En förutsättning är ju att man gillar rom hihi.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja säga att det beror på hur man är som människa. Är man bara lite öppen får man lätt nya vänner. Underbart jue. Ser mysigt ut.
  Ha en skön fredag kväll.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga gäng med kvinnor och vad gott att få samlas och ha kul tillsammans. Vänskap är sannerligen en av livets stora skatter och vist är det fint att vi aldrig blir för gamla för ny vänskap.:)

  Ta hand om dig kära Kajsa och ha en riktig solig och fin helg.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Härligt!
  Både med pysselkväll och rom-kväll.
  Rom skulle jag vilja lära mig mera om.
  Har hittills bara smakat det "vanliga" men har förstått att det finns en del intressanta sorter att njuta av=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Jätteroligt och träffas och göra saker, bra
  vänner är guld
  Fin helg och kramar/AM

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt att vi har träffats. Så kul med nya vänner. Ha en härlig dag. Hoppas solen lyser även på dig kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Jag vet hur det låter när man är ensam tupp i hönsgården. :) Ni verkar ha kul ihop. Om jag skulle motbevisa dig och sätta mig i sandlådan nu när det börjar bli våraktigt. Nä! Då ringer de säkert efter polisen. Kram Bosse

  SvaraRadera
 9. Inte alltid så lätt att få nya vänner på äldre dar. Jag får många nya vänner genom mina träningspass på Friskis & Svettis. Träningen är något jag brinner för, och jag har fått bestående vänner därigenom.
  Era pysselkvällar ser ju jättemysiga ut!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Visst kan man få vänner på äldre dar och så värst gamla är vi ju inte heller ;) Jag är väldigt glad över att ha hittat er och att vi ses på våra kreativa träffar.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Härligt både med pyssel och nya vänner. Ha en skön påskhelg. Kram åse

  SvaraRadera
 12. Glad påsk på dig kära Kajsa! Jag önskar dig en solig och fin påskhelg med många sköna skratt.

  Kram på dig♥

  SvaraRadera