söndag 2 augusti 2015

Semesterlivet rullar på

Det är något visst med semester, det är ljuvligt skönt att bara kunna göra precis vad man vill, hur man vill och när man vill. Vädret däremot har inte gjort som man velat och man har varit betydligt mer inomhus än förväntat. I helgen var det hamnfestival nere i småbåtshamnen i Limhamn, men de två första dagarna blåste bort i 14 graders sommar Sverige. Dottern jobbade, så vi besökte henne i snålblåsten för ett par minuter iallafall.


Vädert har varit växlande med mycket molnighet och regn

Att ha en helt oplanerad sommar semester, har varit så roligt i år. För helt plötsligt får man en inbjudan eller frågan om att hitta på något som tex. när mannens kusin med sambo ringde och frågade - Vill ni hitta på något?  - ledde till Boulekväll ena kvällen....


Grabbarna var lite bättre....men kul var det ändå.

...och spelkväll med middag, nagelfix och massor med skratt så vi nästan fick magknip när vi stod och spelade wii och skulle flaxa som en fågel på ett av spelen.

Kusinens sambo har haft en juicebar och de funderade på att börja en juicediet, så jag fick en massa tips att göra juice med olika smaker med min juicepress. Så nu görs det olika juicer varje morgon som jag ersätter frukosten med. Favoriten innehåller rödbeta, äpple, citron, ingefära, morot, avokado och spenat. Men juicediet, är jag nog inte helt redo för än.


Pressa igenom två extra gånger så utvinns mer fruktsaft

Favoriten just nu med rödbeta, äpple, citron,morot, ingefära, avokado, bladspenat
 Men även om frukostarna känns nyttiga, så går man upp de där härliga fina semesterkilona ändå på all annan god mat och dryck. Igår fick vi ett sådant sjökalas så det vattnas än i munnen på mig, vi var inbjudna på ålagille, fast det var mer som ett sjökalas nere i en av "hoddorna" (stugorna) i småbåtshamnen i Klagshamn.

Hoddorna i småbåtshamnen.

Där dukades det upp räkor, rökta räkor, havskräftor, krabbklor, ostron, musslor, rökt ål, ostar, olivbröd, ostar....

Skaldjursfat delux

Ännu mer läckerheter från havet.


...sen blev det grillade tigerräkor och efter det så kom den varmrökta laxen med potatis, sallad och romsås.

Grillade tigerräkor....oh så gott!!

Lite dans på bryggan, någon hoppade i plurret...brrrr ca 18 grader och som vanligt många rövarhistorier från grabbarna som känt varandra under en lång tid. En solig dag förvandlas till en mörk natt innan man tassade hem för kvällen. Idag tar vi det lugnt för att imorgon starta tredje och sista veckan för denna vändan.

Lite skoj har vi framför oss och så hoppas vi allt på ett kanonväder så vi kan bli lite snyggt bruna tills vi sätter oss på kontoret eller ställer sig i köket igen.

Jag hoppas ni har det lika bra som vi har det.....njut & må gott!!

Kram Kajsa


13 kommentarer:

  1. tack snälla du! Ja, whippets är ju som små modeller ;) och (oftast) fotogeniska! härliga semester bilder förresten, ser riktigt nice ut :)

    SvaraRadera
  2. Låter som ni har det super. Visst hoppas vi på sol en vecka till innan ET är dax för jobb igen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. NU kommer solen! Eventuellt... Det verkar som ni hadt att göra även utan so och värme, skönt med spontana äventyr!

    SvaraRadera
  4. Visst är det skönt med semester och att få gjöra sånt man vill.
    Så mycket gott du bjuder oss på. Ser Såå gott ut på bilderna. Tack för tips.
    Nu måste jag kika runt lite i din fina blogg.

    Hejsvejs

    SvaraRadera
  5. Det skaldjursfatet var inte och leka
    med, himmel så mycket gott. Skönt men
    en semestervecka kvar.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  6. Jo då, här har vi det bra...idag skiner solen mellan molnen också, hihi...och värmen närmar sej 20 strecket också ;))....man får vara nöjd för det lilla....härligt somriga bilder du visar ;))......älskar skaldjur. I går var vi bjudna till svåger och svägerska på grillat, men det blev lax i folie på grillen den här ggn med en god hemmagjord potatissallad...det var riktigt gott !! tårta, glass och jordgubbar till efterrätt...och en god konjak till kaffet...idag/kväll blir det lugnt...till helgen kräftskiva...gott med kräftor ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  7. Vilka skaldjursfat!
    Visst är det härligt med det oplanerade. Att bara njuta av det som kommer.
    Då samlar man energi=))
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  8. Så gott ni har det Kajsa! :) Och vad skönt med oplanerade dagar som kan leda till alla möjliga spännande och roliga äventyr. För att inte tala om vilken himmelsk skaldjursfest. Ser galet gott ut! :)

    Fortsätt njuta av sköna semesterdagar kära Kajsa.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Det verkar inte gå någon nöd på dig under semestern. Nu har du dessutom fått några fina dagar efter inlägget. Spela boule är kul.

    SvaraRadera
  10. Juicediet skulle jag nog inte heller kunna gå på även om det låter jättegott. Men vad gott det såg ut med skaldjur. Det vattnas i munnen ;)
    Ha en fin onsdag kväll.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  11. Visst går man upp några kilo på semestern. Hade själv lite problem i måndags när jag skulle knäppa arbetsbyxorna. Även om juicerna ser goda ut så föredrar jag hellre några extra promenader istället för diet. Mat är alldeles för gott.
    Och alla räkor och kräftor såg ju helt underbart gott ut. Vi har inte lika stor möjlighet här i inlandet till såna delikatesser.
    Ha det bra och kram!

    SvaraRadera
  12. Den där skaldjursbuffén ser allt delikat ut :)
    Härliga semester!

    Kram

    SvaraRadera
  13. Den där ljuvliga semesterlunken. Härligt Kram Åse

    SvaraRadera