måndag 27 oktober 2014

Som en skattgömma


Ibland är jag så glömsk, eller mer kanske har en överhettad hjärna av gud vet vad. Jag har ju inget att skylla på!! Denna helg har det t.ex. inte gått fort fram… speciellt inte igår. Igår var jag som en snigel som glömt bort hur man tar sig framåt och med den snabbheten kombinerade jag detta ultraslowmotion mode med att göra slow cooking som blev klar typ nio på kvällen. Ja, det var inte meningen att vi skulle ha så sen mat, nä, den skulle vara klart klockan sju. Anledningen var att jag var typ två timmar senare till affären än vad jag skulle…så där har ni det. S L O W!!!!

Men tillbaks till glömskan!! Städade litegrann igår och rumsterade runt i garderoben. I en påse fanns ju skatten jag fick av mamma för ett par veckor sedan.


En gammal luggsliten låda med en vacker skatt
En luggsliten låda med ordet fjädrar på i snirklig stil. Den där alldeles speciella stilen som min pappas morbror (fast jag kallade alltid honom för Morbror Johnny när han levde) hade. Mannen som i flera år var min brevvän från Hägersten, som gjorde vackra snidade stavar, skickade foton från sina Ålandsresor och som ibland skickade med en peng i brevet. Morbror Johnny som hade en särbo som kallades Kajsa fast hon hette Karin.
 
I lådan fanns vackra fjädrar av olika slag, några hattborstar och en brosch. Fjädrar i vackra färger som koboltblått, karminrött, smaragdgrönt, sköldpaddsfärg. Som en liten skattgömma med de allra finaste fjädrarna.


 
En låda full med vackra fjädrar

Jag satt där och fingrade en stund, sen la jag på locket och gömde undan lådan igen. Tänk nästa gång jag plockar fram asken igen så blir jag lika glad för att hitta min luggslitna låda med den finaste skatten och de skönaste minnena av min ”morbror”.
Önskar er en mjuk och skön vecka!

Kram Kajsa

9 kommentarer:

 1. Så fint att ha en undangömd skatt med så vackra fjädrar, det är ett fint minne. Kram Åse

  SvaraRadera
 2. Men jösses, ställde du undan lådan!
  Vilka fjädrar, det är snudd på omöjligt och hitta
  såna fina, du sitter på en fjäder-skatt.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 3. Vilken fin skatt du fått. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar skatt!
  Från en människa som det finns fina minnen ifrån. Jag gillar att sånt finns kvar.

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 5. Inget dåligt fynd! Jag brukar skylla på att hårddisken är full..... Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar låda! En riktig skatt! Fantastiskt vackra fjädrar!
  Samlade morbrorn på fjädrar för att använda dem till något speciellt? En sådan samling gör ju en nyfiken :)
  Ha det fint!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 7. Wow vilken skatt och vilka fina fjädrar! Jag har en gammal plåtburk med knappar som jag ärvt av min mormor och de har länge känts som en skatt de också. Efter hand som åren gått och pyssellusten slagit till har det dock tunnats ut i min lilla skattkista ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Vilken ljuvlig skatt o vad många minnen en sådan låda ger när man öppnar den. Ha en fortsatt mysig helg. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 9. Så jättefina fjädrar. Vilket fint minne att ta fram.
  Den fina skatten får du vara rädd om.

  Kram Ingela

  SvaraRadera