söndag 5 november 2017

Att få sova gott om natten

När vi köpte lägenheten var det ett stort valv mellan sovrummet och vardagsrummet. Det var vi ju tvungna att slå igen för att få ett helt rum. Då fixade mannen in hyllor i den nya väggen och stora väggen fick en fondvägg med två lila färger - snyggt tyckt vi.

Sovrummet då...Sovrummet började som sovrum med kontorshörna men utökades till två skrivbord bredvid varandra, lite trångt men ok. Det är det här med compact living man får ta till när man bor lite smått.

Nu åtta år senare kändes rummet uråldrigt och tråkigt, helt utan charm och glädje. Det var helt enkelt dags att hitta på något nytt. Båda var vi på det klara att det skulle vara ljust med hotellfeeling. Att hitta tapet tog tid och vi var inte helt överens...alls..någonting. Renoveringen lades på is, togs upp, lades på is tills vi till slut tog en tapet som vi kunde enas om. En randig tapet, med en aningen guldskimmer i.

När man helt plötsligt kommer på en lysande idé

Målas med två lager guld

En fondvägg i den vita skimrande tonen skulle hamna på sidan med våra infällda hyllor som gjordes när väggen sattes upp. Hyllorna skulle målas helt i guld och rama in dem med guldramar. De där guldramarna har vi tänkt få till i åtta år, men inte alls fått till. Kört fast i att inte hitta guldramar till ett hyfsat pris. Men så en dag slog det mig, varför inte ta frigolitlister, såna man sätter i taket. Måla dem i guld och sätta fast.Det blev riktigt bra och lätt att såga till.

Skönt att somna till...skönt att vakna till


Skön matta för kalla morgnar & hunden Sigge vaktar mig om nätterna

Den vackra guldramen fick vi av ett äldre par som skulle slänga den, fixade en ny spegel som sprack medans den stod och väntades på att hängas upp


Nu saknar vi bara gardin och tavlor, sedan är det klart att njutas av...fast det gör vi ju redan

Kram Kajsa

6 kommentarer:

 1. Så fint ni har gjort det. Mysig känsla. Det ska det ju vara i ett sovrum. Det har ni lyckats bra med. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. WWWOOOOW vilken enorm skillnad. Det blev jättefint! Så duktiga ni är.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Wow! Vilka fantastiska idéer! Och även om det tagit tid, vilket imponerande projekt! Nu blir jag ju lite sugen på att måla om lite....

  SvaraRadera
 4. Åååh, så fint. Fantastiskt!
  Verkligen lyxhotellkänsla. Guldramarna var ju en riktigt bra idé. Det blev verkligen skillnad mot förut.
  Bra jobbat !!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det är härligt att bo så man kan påverka hur man vill ha det. Ibland tar det tid att komma på hur, men så plötsligt får man den där lysande idén - kul! :)
  Önskar dig härliga dagar i advent.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Det ser mycket fint och lockande ut. :)
  Decemberkramar från Bosse

  SvaraRadera