måndag 10 augusti 2015

Tre lååååånga veckor

Lite sol har man allt fått om nosen den sista semesterveckan. Det känns ju faktiskt toppen. Och de tre veckorna har känts innehållsrika, roliga, spontana och härliga. Det har varit en superbra semester.



Solen gjorde att vi började veckan med en cykeltur i stan, spelade Backgammon på en liten servering. Njöt av solen och fick hux flux ett par kompisar som tittade förbi så där spontant.

Tisdag kvällen bjöd på P Floyd, ett tribute band från Dalarna i Dalby stenbrott. 5500 Pink Floyd sugna människor vallfärdades dit och det blev trångt om plats. Vi fick plats på en klippavsats på andra sidan sjön. Vi såg väldigt lite, men fick höra på en fantastisk konsert på en naturskön plats.

Dalby stenbrott och härlig Pink Floyd musik i sommarkvällen

Under tiden var det ungdomar som dök i vattnet från de höga klippavsatserna ( fast man inte får) och det kändes lite läskigt. Kanske för jag själv inte gärna dyker ner i vattnet....jag går mer i som en tant eller dyker från kanten ( inte ens från den låga trampolinen).

Kan det bli mer sommar?


På Torsdagen körde vi ut till kolonin och klippte gräs, rensade trädgårdsland, solade, grillade och på kvällen tände vi en brasa. Sen satt och lyssnade på hur det sprakade, sen la vi oss ner i stolarna och spanade in stjärnorna som glittrade på himlavalvet. Jag såg en stjärna falla och önskade mig något fort, et har inte slagit in än.
Fredagen startade med en störtskur som övergick till sol och ett ljummet småregn. Då passade jag på att arbeta!!

Lite regn, lite sol är hur bra som helst


Det knastrade fint under flip flopen och det ljumna regnet med sol värmde gott. En skön dag hade startat. När det blev som varmast, då kunde man ju inte arbeta, då hade vi högläsning från boken  Ace Frehley - No regrets istället // I december 1972 satte två musiker in en annons i Village Voice: SÖKES: SOLOGITARRIST - både flashig och kompetent.
Ace Frehley tyckte att han stämde in på båda punkterna så han svarade på annonsen. Resten är rock'n'roll-historia. Ace Frehley är gitarrguden som sprängde alla gränser och överlevde. I No regrets tar han med alla fans på en hejdlös resa genom Kisstorien. Här berättar han för första gången sin version av framgångssagan, han censurerar inget och han ångrar inget.


Vår TV i kolonin är högläsning av Kiss historia


Mannen är en stor Kissfantast och har flera gånger sagt att vi gifter oss först när jag kan ALLA låtar med Kiss. Nu charmar jag honom med högläsning istället. Hemma brukar vi se på TV serier - i stugan blir det högläsning och då heter det - Blir det ett avsnitt idag?

Fredagen bytade vi Kiss mot en annan nostalgi trip. Vi  Åkte på Sing- a- long bio utomhus i Veberöd och såg....



Jaaa..... Grease... med sånghäfte satt vi där och sjöng till alla låtar .... klämde i från tårna.




....förutom Beautyschool dropout, som vi alla kom fram till att den var den sämsta sången i filmen och den tråkigaste scenen. Man kan varje låt och varje scen, men ändå tröttnar man aldrig. Gillar ni Grease??

Lördag blev det spontangrill med kompisarna och för att vara snygg och inte kolonismutsig fick jag slänga mig i bilen och köra in till köpcentret och spontanhandla en ny klänning till mig och en ny skjorta till mannen. Klockrena köp och en klockren kväll. Söndagskväll och sista dagen på ledigheten var det söndagsmiddag och soffhäng hos vännerna. Hur bra är det inte att avsluta så??

Härlig lunchrast
Börjar arbetsveckan med strandhäng på lunchen...och middag hos mamma på kvällen. Känns bra så!!
Nu jobbar vi på en vecka och en dag sen rymmer vi från Sverige.

Har ni det lika bra som vi?

Kram Kajsa







11 kommentarer:

  1. lät mysigt !!...vi rymmer också från Sverige snart...nämligen den 26 augusti...då åker vi till Turkiet och solar och badar ;))...vart ska ni ??
    Kramis bia

    SvaraRadera
  2. Så roligt med sing oh long. Grease en favorit hos mig. Härligt ni har haft det. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Så jätteroligt och ha en resa framför
    sig, veckan kommer gå fort.
    Ha det gott och kramar/AM

    SvaraRadera
  4. KISS och Grease, vilka gamla godingar!
    Skönt att semestern varit bra. Då har man laddat lite kraft inför vardagen=))
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  5. Jag kommer på mig själv med att sitta här och le stort när jag läser om er härliga vecka. Så gott och livsbejakande. Härligt! :) Jag hoppas att arbetsveckan har varit fin den med och att nya spännande äventyr väntar när ni rymmer Serige. :)

    Ta hand om varandra. ♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig semester. Utomhusbio har jag bara varit på en gång i mitt liv. En kul upplevelse. Kan upplysa om att Kizz även var mina stora idoler när jag var yngre. Hade platåträskor, tajta jeans med vidd nedtill och sliten jeansväst med Kizz målat i svart tusch på ryggen. Då var man tuff, tyckte man.
    Ha det bra på resan!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Låter som en fantastisk semester! Åh, jag skulle älska Grease sing-a-long, de låtarna kan jag:)!

    SvaraRadera
  8. Om jag gillar Grease. Jag var störtkär i Olivia och var tvungen att se om filmen direkt efter några dagar. Givetvis finns detta med i min kåseribok "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". :) Lyssna gratis på Pink Floyd från den utsikten hade jag uppskattat mycket. Däremot kommer jag aldrig att gifta mig med din "man". :) Fast det låter mysigt med högläsning. Du verkar ha det riktigt gott på din semester. Kram Bosse

    SvaraRadera
  9. Vad mysigt det låter!

    Och klart är att jag gillar Grease, var ett tag sedan jag såg filmen så det är nog snart dags igen :)

    Ha det fortsatt finemang!
    Kram Christina

    SvaraRadera
  10. Grease vilken härlig nostalgi. Hoppas ni har det toppen nu när ni är på rymmen. Kram Åse

    SvaraRadera
  11. Det lät som riktigt härliga semesterveckor och om jag förstått det rätt har du precis varit iväg på ytterligare semester. Härligt! Tack för hälsningen på bloggen :)
    Jag önskar dig en riktigt fin helg!
    Kram Maria

    SvaraRadera