måndag 18 maj 2015

Hur har ni det mer er vardag?


Nu när barnen är stora och klarar sig själva, den ena utflugen och den andra ser jag knappt längre, så vi blandar livet med lata dagar i soffan, trädgårdsliv, loppisar, pyssel, utekvällar, restaurangbesök. Allt som gör livet gott (vilket syns på muffinsmidjan jag har satt på mig).

 
Igår firade vi våra grannars husköp

I helgen var jag långledig, jätteskönt!! Men man har nästan mer att göra när man är ledig. Det var loppis, koloni, pubkväll, städning, tvättning, middagsgäster, svänga de lurviga, upp och jobba i trädgården igen, lata mig och nya middagsgäster. Idag måndag, tillbaks på kontorsstolen och en aningen trött i huvudet. Jag hade behövt vila! Men hade jag varit ledig hade jag aldrig vilat, då hade jag hittat på en massa att göra…mycket i trädgården.

När vännerna ställer upp och rensar ogräs i kolonin, då har man det lyxigt!!

Jag har kommit på ett nytt utseende på halva framsidan av kolonin, så det kliar i fingrarna för att mäta, räkna, gräva, kånka, fixa och trixa. Vad jag vill att lediga dagar ska vara längre, energifyllda och med vackert väder. För vädret nu verkar vara högst omväxlande från Isiga vindar till värmande solstrålar.

Så här fixade jag trädgårdsplanerna på en söndag...ganska skönt

Så här är det ungefär nu - en yvig rabatt vid ingången som är KAOS, en gräsmatta som är allt annat än gräs - mer jord, ogräs och kala fläckar, en Hästkastanj som är alldeles för hög ( är nog 8 meter och får vara 6 meter), men otroligt skön med sin skugga och insynsskydande mur samt en skuggrabatt på uppbyggnad

 

Så här går tankarna nu - Ta ner trädet till höst och hitta på något kul med den höga stubben - fågelbo??, göra en ring runt med kantsten och fylla med natursten. Lägga en bättre gräsmatta på en del, anlägga en gång och fylla ut ena sidan med natursten, betongringar och kanske en syren??, göra ingångsrabatten mindre med mursten och sätta Blåregn i en spalje över ingången. Vad tror ni? Och har ni roliga tips om vad man kan göra med en stubbe ca 1,5 m hög??

Hur har ni det mer er vardag? Projekt? Eller kaotiska/lugna liv? Lyckas ni också fylla dem till bristningsgränsen och varvar med totalt lata dagar??

Kram Kajsa

7 kommentarer:

 1. Jodå, vi brukar fylla en del dagar med saker att göra i ett, och varvar det med någon lat dag lite då och då.
  Helst så ser jag till att få så mycket som möjligt gjort i veckorna så man kan ta det lite lugnare på helgerna :)

  Vad kul att planera trädgård!! Jag skall klura lite på det där med 1,5 m hög stubbe :)

  Kram Jonna

  SvaraRadera
 2. Jag skulle behöva hjälp att planera trädgård. Just nu är det mest bara gräsmatta vid sommarstugan. Kommer inte på nåt hur det skulle kunna se ut. Ser spännande ut det du har ritat. Hoppas det blir bra.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Fina planer du har för kolonin, bra och
  göra ritningar. Här är allmänt kaos, vi
  både byter bräder och målar på huset,
  och så lite till.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Visst vill man gör mycket när man är ledig. Så fint det kommer bli i kolonin. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Jag är en periodare. Fullt schema och fullt ös. Sen måste jag hämta andan ett tag. Men den här tiden blir det alltid mycket. Som att alla vaknar till liv.

  Så härligt att fixa i kolonin!
  Jag tänker ett bord av stubben. För ett vackert fågelbad=))

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 6. Vad mycket på gång, fast kul!
  Jag har alltid tusen järn i elden, massor av idéer och projekt! När får man tiden att räcka till? Fast livet är underbart!

  SvaraRadera
 7. Vilken utmaning! Och med blåregn, min favorit!
  Visst är det svårt att få tiden att räcka till allt, men även om min fritid ofta är fylld till bredden så tänker jag att den är den fylld av sådant som ger mig kraft och energi! Jag känner mig aldrig sliten, bara uppfylld! Lycka till med framsidan!

  SvaraRadera