onsdag 24 september 2014

Några pärlor i mitt halsband...

Tittat ut genom fönstret och solen skiner varmt och gott, jag klär på mig, låter jackan stanna hemma och upptäcker på väg till bilen....Att fasiken vad kallt det är! +6 grader står det på termometern i bilen..i september? Kollegan skrapade rutorna och på radion hörde jag att det snöade i Kiruna...i september?? Jag tänkte ju att det fanns några barfota dagar kvar och köpte ett par sandaler som jag väntar hem vilken dag som helst, för det är ju bara september!!




Min pärlor håller jag närma hjärtat, de värmer mig och glädjer mig
 Nä, istället får jag värma mig åt tanken på mina fina pärlor, som ett fint halsband, tjejerna som får mig att må så bra att umgås med.



Med vimplar vi firar hennes dag
I fredags var vi på kalas hos den ena pärlan då min guddotter fyllde tre...guddottern man INTE får krama ( om hon inte bestämt det själv), som INTE vill öppna paketet för det ska hon göra en annan dag. Guddottern som är ganska bestämd men ändå är lite nyfiken att prata med en när HON själv vill. Hon är precis tvärtom än sin storasyster men med så mycket personlighet av ett charmtroll...ett väldigt bestämt charmtroll. Mitt emellan barngråt, tårtfix och kalasfirande hinner jag och min pärla slänga några ord under kvällen i iallafall. Vi känner varandra väl, ända sedan vi var runt 6 år och började skolan, en vän man kan prata om allt och ingenting. En vän som förstår i alla lägen och som kan stötta och glädja.

I lördags tog en annan pärla och hämtade upp mig för en fika dag på Katrinetorp. Jag har bara varit på Katrinetorp en gång och vandrat i trädgården innan och är man trädgårdsnörd och hänger i Malmö så är det väl värt ett besök. Dessutom är trädgårdscafét en oas för sig både inne och ute och rakt över gården låg en liten mysig antikaffär att strosa i.


Katrinetorps Trädgårdscafé en lite skön oas i Malmö

 



Det blev prat om ditt och datt..ni vet om barnen, om inredning och riktiga fynd, om utbyggnad och trädgård, gran försäljning och släkten och ja, allt mellan himmel och jord. Våra fikor är heliga och vi kan verkligen se oss när vi är 75 år, vithåriga damer som träffas någonstans i Skåne och fnittrar och pratar om allt mellan himmel och jord. Vi pratar ofta om inredning, auktion och loppisfynd och hittar vi en loppis på vägen är vi inte sena att slinka in. Det skulle man inte kunna tro när man var 17 år och träffades för första gången. Nä, då var det jeans skjorta, cowboyboots och utekvällar på krogen som lockade stort.


Katrinetorp skänkte oss vacker blomsterprakt




Katrinetorp bjöd på blomsterprakt, fröställningar till Klockvindan, sol och underbart väder och en massa charm. Som sagt väl värt ett besök!!

En annan pärla i halsbandet är på Mallis för att fira föräldrarnas 50 åriga bröllopsdag. En Skål på er bild fick vi hemskickade på henne och mannen...vi var INTE sena, så vi skickade tillbaks en Skål på er bild med Burger King dryck....såg kanske inte lika mysigt ut som hos dem. När de kommer hem får de bjuda på söndagsmiddag så man får skratta åt deras upptåg, för denna pärla kan konsten att krångla till det så man skrattar gott. Det har hon gjort sedan dag Ett i gymnasiet ( även om jag inte var hennes favorit just i början). Vi skrattar mycket varje gång vi ses och inget krångel behövs, det är bara vara sig själva rakt upp och ner även med tokigheter....för hon kan skratta gott åt mig och mina missöden, tro mig!


Ica maxi får mig att vilja baka lite mera.....

En annan pärla pratade jag med idag, en ganska nyfunnen ( inom tidsramen av 6 år) vän, och jag blir alltid på så gott humör. Samtidigt som hon är försiktig så är hon så varm och rolig. Ibland tror jag inte hon vet hur rolig hon är. Vi pratar gärna mat och bak när vi får tid, för denna tjej är så j-kla bra på baka bröd, jag är smått avundsjuk, men jag köpte två jäsformar i bambu idag och en ny köksvåg som ska få fart på brödbakandet.....tror jag. Innan samtalet var slut hade vi prata om brödbak, vinskörd, leveransen av vinpressarna, väder, vintersemester i Moseldalen ( som jag hoppas vi kan få till), glöggfest och nästkommande vinprovning...för vems tur är det egentligen att ha den??

Fyra fina pärlor som ligger mig varmt om hjärtat och visst har jag ett par pärlor till, men dessa fyra får bli dagens pärlskörd av kärlek.

Har ni några fina pärlor i ert halsband??

Kram Kajsa




11 kommentarer:

  1. Vilket fint trädgårdscafé du besökt....i natt hade vi minusgrader här...så alla blommor på bron utom två har frusit.....hur dum får man bli, när jag visste att det skulle bli minus och tog inte in blommorna ?!!.....men i helgen kommer "värmen" tillbaka...då blir det runt 15...acceptabelt ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  2. Det är lycka att ha såna värdefulla pärlor, goda vänner är guld. Jag har många pärlor jag med och jag är tacksam varje dag för det. Så många fina bilder du bjuder på! Kram

    //Scaniatjejen
    http://www.scaniatjejen.se

    SvaraRadera
  3. Så fint du skriver om dina pärlor. Katrinetorp är så fint. Har bara varit där på julen. Får nog ta en tur dit nu också. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Underbart! Jag blir varm i hjärtat.
    Dom där pärlorna är så viktiga i livet.

    Jag har dom (kallas också pärlorna), dom där kvinnorna jag kan vara både sårbar och pajas med. Det är fint att luta sig emot.
    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  5. Viktigt med pärlor i livet o jag vårdar mina ömt o utan dem skulle livet vara trist, grått o tråkigt. Tack för tipset om cafet, får bli ett besök dit nästa gång vi är i Malmö. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig kärlekshyllning till några av pärlorna ditt liv. Pärlor som betyder så mycket. Pärlor som finns där i vått och torrt. En skatt som inte kan mätas i pengar. Det är rikedom det.

    Ta hand om dig Kajsa och njut av solstrålarna som förhoppningsvis kikar fram mellan regnmolnen då och då.

    Kram på dig

    SvaraRadera
  7. Det är underbart med fina vänner. Dom ska man ta väl vara på, vare sig det är familj eller kompisar. Mina finaste pärlor är först och främst mina barn. De är ju vuxna och bor inte hemma längre, men vi umgås och träffas titt som tätt. Tänker alltid på dem. Sen finns det ju förstås riktiga vänner som man träffar då och då också.

    Måste bara kommentera, vad fint det var i Katrinetorp. Ni verkar ha många fina små ställen i Malmö med omnejd. Kanske man skulle ta en semestertripp dit någon sommar.
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  8. Underbart fina bilder från Katrinetorp,
    verkar vara ett bra ställe och åka till.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  9. Vackra bilder, och vad fina pärlor du har i din närhet. Härligt


    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
  10. Katrinetorp ser ju alldeles ljuvligt ut. Vilket trevligt utflyktsställe!

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
  11. Vilken hääärlig inspo!! Nu fick jag en hel del idéer till min trädgård, tack så jättemycket för det :)

    Önskar dig en finfin helg!

    Kraaaaam aka

    SvaraRadera