torsdag 28 augusti 2014

Byta kaos till lugn har startat NU!


Från sommar till höst, jag boostar balkongen med färg
Sommaren övergår till höst, fast man helst vill krama ur sommaren lite till, även om höstmånaderna kan vara otroligt mysiga och sköna, luften klar och lätt och solen välkommen med sitt härliga sken. Vi har blandat sommaren med barfota dagar i stugan och stadsliv i lägenheten, vilket medför lite kaos där mittemellan. Hemmet har inte fått någon större omvård medan vi har varit borta och skriker efter ett rejält tag med skurmoppen. Dessutom känns det som alla lådor och skåp väller över av kläder, saker och anarki, växterna ser tråkiga ut och alla möbler behöver fixas till. Hjälp!! Vi behöver en total make-over där hemma.
Paradisträd är tacksamma för dåliga vattnerskor

Grön skön shopping kan man kalla det ekologiskt då?

Snygga krukor till kryddorna i köket
Jag är en person som är urdålig på att vattna mina växter därhemma, så jag har satsat på paradisträd och garderobsblomman som tycker jag är toppen när jag ger dem vatten någon gång om året, kryddväxterna i köksfönstret brukar hinna omkomma fort av värmeslag och av törst innan jag hunnit hitta dem. Men nu beslöt jag mig för att kliva ut ur min bekväma plats och satsa på växter som kräver lite mer vatten än så. Det stod måttlig vattning på etiketterna, så då tänkte jag att det där ska jag nog grejja! Fyllde kassarna (perfekt när butikerna har 50% rabatt) med Bergspalmer, Serdangpalm, Fikus”Gingseng bonsai, olivträd och Kinesisk vildvin ( tror jag det var) och förvandlar vårt hem med lite mer grönt och skönt. Motar dottern att även hon ha lite växter i sitt fönster och planterar om två av paradisträden till henne och lovar att vattna behöver hon inte göra så ofta.
Det är dags att vaxa alla möblerna igen...PHU, det är ett slitgöra
Jag är i operation stor utrensning i alla lådor och hemmet blir liksom mer upp och ner under tiden. Massa av kläder och skor ska in på tradera (säljare snicksnack71 och säljare zoulbender), loppis ska jag försöka få till med och sen ska sopsäckarna fyllas till bredden med kasta iväg saker. Möblerna i vardagsrummet ska vaxas snygga, lite ombyte av dekorationer och textilier kan pigga upp.  Ett skrivbord ska tas ner från Stockholm, för vi behöver utöka arbetsplatsen och med det få ett lite mindre sovrum, så planering av minska sovrum men få bättre arbetsyta och göra det mysigt är också på G. Under tiden äter vi äpplekaka och njuter trots röran. Jag gillar enkel äpplekaka utan krusiduller som går snabbt och lätt:
 

 

Enkel Äpplekaka

Smörj en braspanna/ugnsform

Skala äpplena och skiva ner dem i formen, fyll en lagom hög ( tänk på att det sjunker ihop).

Strö över med socker , och ströbröd.

Ringla över med flytande smör eller lägg smörklickar ovanpå

Ugn: 225 grader i ca 25 minuter ( gyllenbrun)

NJUT!!
 
Enkel Äpplekaka som är god att mumsa på

 
Pratade precis med mannen och han bedyrade att det just nu ser ut som en bom har landat under natten i lägenheten …jodå, stod och planterade om i morse och hann inte riktigt klart….Men jag lovade att på lördag skulle det bli fint igen. För ikväll ska jag iväg med jobbet och skratta, då blir det humorfestival i Lund med David Batra och Jason Byrne.

Ha,ha,ha,ha...börjar skratta redan nu

Så medan jag masserar mina skrattmuskler inför kvällen får ni andra ha en riktigt skön och härlig torsdag

Kram Kajsa

 Ps. Man kanske skulle ställa mobillarmet för blomvattning, så man inte glömmer dem Ds.

8 kommentarer:

  1. Lycka till med de nya blommorna! Klart du klarar att hålla de vid liv! Ett tips kan vara att ha en vattenkanna synlig, det kan vara lättare att komma ihåg vattningen då :) Och klart du ska köpa en orange klänning, supersnygg ju!
    Kram Sara

    SvaraRadera
  2. Kul med nya blommor. Håller tummarna att du lyckas. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Operation utrensning...det skulle jag behöva ta tag i!
    Nu blev jag lite peppad=))

    Hoppas att du skrattade så att tårarna rann!
    Kram och skön helg//Hannis

    SvaraRadera
  4. Tänk, jag är också dålig på att vattna hemma. Eller snarare inomhus. Mitt paradisträd bor vanligtvis i ett mörkt hörn utan fönster. I sommar har det fått bo utomhus och växer så fint – snart får det dock komma in i värmen igen.

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
  5. Ja....det är väl dags att ta hand om livet inomhus nu när det börjar bli svalare ute.....får väl acceptera att sommaren börjar ta slut....eller det kanske den redan har....
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Klart att det är ekologiskt om det är grönt ;)
    Äppelkaka är så gott i dessa äppeltider. Min plan är att tillaga en imorgon.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Hoppas du hade en toppenkväll med många
    skratt. Roligt med nya växter, man vill göra om
    lite så här på förhösten. Och sälja av på
    Tradera är toppen.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  8. Jaa du, vi har varit borta i nio veckor här på landet och flyttar hem till stan i morgon (vemodigt), så jag har inte städat på 9 veckor, hehe....det blir lite att göra när jag kommer hem, men det brukar gå ganska bra iaf ;)....nu är ju bara dottern hemma och inga katter heller...men fönstren ser bedrövliga ut, så det är mycket att göra...fixa om , byta gardiner osv.men det är ett roligt fix förstås, hihi...
    Trevlig kväll!
    Bia

    SvaraRadera