måndag 7 juli 2014

När - Närodlat

PUST vilken värme, igår gjorde jag nästan ingenting. Låg mest upp och ner på solstolen, läste och skvalpa lite med foten eller handen i zinkbaljan, tills vattnet blev ljummet och man fick byta vatten ( bara det var jobbigt).

Först vid 22 snåret orkade man på sig lite trädgårdsarbete.....kanppt. Fick rensat och gallrat lite i odlingslådorna och kom fram till att Maskroser är man jättebra på att odla. Man är inte alls bra på Palsternacka, Sallad och Sparris. Av 5 sparris har 1 kommit, ingen plasternacka har synts till ( tror fröna var dåliga) och salladen ser ut som utorkade skrumpna blad.
Hmmm, vilken trädgårdsmästare man är.


Bättre är jag på rädisor, fast de ser otroligt gen manipulerade ut....smaken var dock god, inte träig alls. Rocculan växer som ogräs, men har gått i blom, så det är att tugga roccula som bara den nu. Tog upp spenat, roccula och rädisor till maten igår för att använda i en supergod sallad, det smakar ju alltid så mycket bättre med egenodlat. Så en grillbit och en smarrig potatissallad gjorde susen en het dag som denna.

 


Potatissallad med Pepparrot och brynt smör

4 port.

1 Kg          Potatis
2 Knippe   Rädisor
50 Gram    Babyspenat eller Roccula ( eller varför inte blanda)

Dressing:

100 Gram  Smör
2                Äggula
1 Msk        Vitvinsvinäger
2 Tsk         Sötstark Senap
1 Dl           Olivolja
3 Msk        Finriven pepparot
salt
peppar

Koka och dela potaisen i bitar
Dela rädisor och lägg ner spenaten/rocculan

Vispa ihop äggulor, vitvinsvinäger och senap. Tillsätt oljan, först droppvis sen i en tunn stråle under konstant vispning. Smält smöret någon minut tills smöret mörknat i färgen. Tillsätt som oljan under konstant vispning. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen och vänd.

Voila!!


Nu kör jag sista veckan på jobb, sen är det semester.Har ni haft, ska ha eller njuter ni redan nu??

Kram Kajsa

5 kommentarer:

  1. Det var ett nytt recept för mig! Brynt smör har jag aldrig testat i potatissallad, men det låter ju supergott. Sparar receptet till nästa grillkväll hemma i Skåneland.
    Kram M.E

    SvaraRadera
  2. Det ska jag pröva...gillar potatis i sallader, helst ljummen potatis...mums!
    Det var lite svårt att komma in på din nya blogg...fattar inte vad jag gör för fel?
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Du är i alla fall en mycket, mycket bättre odlare än mig=))
    Fick rapport hemifrån att i mina lådor så var det i princip dött...
    Inte något har hänt där av någon anledning.

    Gott lät det, måste testas!
    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  4. Så gott det låter!!! Och så härligt med hemkört!

    Kika under mat och dryck i bloggmenyn hos mig så hittar du en länk till fläderskumpan :)

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
  5. Visst är det så, att det man odlat själv smakar allra bäst! Och så krispig som den sallad man själv odlar är, finns inte att få i butiken. Tycker jag. :)
    Kram Jennica

    SvaraRadera