måndag 13 mars 2017

Pasta in da house

De här första månaderna är jag ganska trögstartad. Jag gillar inte mörker eller kyla, hänger mest under filten i soffan och önskar mig vara ett uns kreativ och energisk. I söndags mellan jag varvade under filten, så testade jag på att vara just kreativ. Jag hade sett i veckan "Tina på besök" hos Glenn Strömberg i Italien ( gammalt avsnitt) och där gjorde de pasta med broccoli - mandel pesto.

Så ut i köket, plocka fram den där pastamaskinen vi fixade hem för en massa år sedan, via en god vän. Den som stått på en hylla och samlat damm. Pastaingredienser - durumvete, olja, vatten, salt och ägg.


Inga krångliga ingredienser

Jag kör köksmaskinen för jag tänker inte bli ett med degen

Pastadegen fin och klar
Voila, och degen var klar. In i kylen 45 minuter.

Fram med mixern och ingredienser för peston - Broccoli, blekselleri, mandel, olivolja, parmesanost, vitlök.

Det var lite "meck" - Inte ge sig i första taget!!  - jag tror att det är min mixer som inte har ett bra driv. Till slut fick jag i alla fall en vackert limegrön pesto, som smakade toppen gott.

Broccoli mandel pesto

Fram med pastamaskinen, den där dammiga saken på hyllan som fick sig en rejäl omgång i disken först.Veva, få igenom degen, minska avståndet, platta ut degen flera gånger.
Byta veven till nästa hack, testa spagetti valsen för änglahår. Det gick ju som en dans.

Änglahår...eller spagetti

Miss i det hela - degen borde varit mer torr. Degen flöt ihop och gjorde det lite klumpigt och kanske jag ska ha ett pasta torkställ??!! Bättre deg bak nästa gång!! Känns bra att göra misstag, för då fixar man till det bättre nästa gång. Det var bara roligt att göra egen pasta, så där så att jag fick en kick av det. Tänk att det var så lätt och så har pastamaskinen stått där på hyllan och stått.Det smakade i alla fall gott till parmaskinka. Dessutom rev vi lite pepparrot ovanpå.
Idag hade vi mer deg kvar och då testade vi att göra lite Tagliatelle till köttfärssåsen. Nästa gång tror jag att jag ska testa laga lasagne med egna lasagneplattor. Tjohoo för pasta making in da houseKram Kajsa..med en gnutta energi och kreativitet.


Ps. Receptet finns på Recept.nu leta efter Tina på besök och hos Glenn Strömberg Ds.5 kommentarer:

 1. Så duktig du är. Göra egen pasta har vi aldrig gjort. Men lustigt vi köpte färsk pasta och provade det i helgen som gick. Det var supergott. Kanske pastamaskin är nästa steg att prova. Peston ser supergod ut. Härligt att du vaknat. Hi hi. Ha det bäst. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Wow så flitig du har varit. Egentillverkad pasta har jag aldrig gett mig på. Dels för att jag inte äger en pastamaskin och sedan har jag nog, om jag ska vara ärlig, tyckt att det verkar lite krångligt och meckigt. Men du klarar det galant ju.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Så gott! Min farmor gjorde ofta hemmagjord pasta och den var något helt annat än den vi brukar köpa. Det är ju nästan så att jag blir sugen på att skaffa en pastamaskin ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vad gott det såg ut med egen pasta. Fast jag är nog lite för lat för att orka mig på något sånt där.
  Fast jag köper väldigt ofta färsk pasta. Den är ju godare än den vanliga.

  Ha det bra på dig!

  SvaraRadera
 5. Så flitig du är och gott ser det ut, jag är alldeles för bekväm ! Kram Åse

  SvaraRadera