onsdag 3 september 2014

Den lilla skörden är guld värd


Jag är rik
Höstäpplena faller ner från träden, plommonen bildar en lilaprickig jord och det är dags att skörda i köksträdgården. Man kan säga att man är rik just nu med så mycket gott i trädgården. Jag drar upp rödlök, gul lök, morötter i alla färger, lite rödbetor, gurka, rädisor och ringblommor som lyser som solen.


 

Jag slänger lite äpplen med alldeles för mycket skavanker som har trillat ner och fyller en påse med goda äpplen att ta hem.
Vilka sköna färger
Får en sådan väldans lust när allt är skrubbat och fixat att göra lite picklad rödlök. Har hittat ett bra recept i en av mina Lantlif Mat & Vin tidningar och sätter igång.
 



 

Picklad rödlök

Till: 2 ½ liters burkar

1 kg rödlök, gärna små

1 liter vatten

2 msk socker

2 msk salt

3 lagerblad

6 kryddnejlikor

6 svartpepparkorn

2 msk ättika (12 procent) per burk

Skiva rödlöken i tunna klyftor och packa tight i burkarna. Koka upp vatten och kryddorna och häll det kokheta kryddlaget över löken. Häll i ättika och stäng locket, vänd burkarna upp och ner och låt svalna. Låt stå i kylen i 3 veckor.
Vilken härlig färg!!
Redan dagen efter började det bli en sådan vackert  rosa färg. Är så spännande och se om resultatet blir gott. Älskar ju rödlök!!
 

Bjuder även på ett recept på en super god räk gryta, sådant man vill ha för snabba lata dagar när man vill att det ska gå undan i köket

Räkgryta med currysås

500 gr                 Handskalade Räkor

1                           Klyftad Gul lök

1                           Tärnad Röd Paprika

2                           Pressad Vitlök

3 Tsk                   Curry

3 Dl                      Crème Fraiche

1 Dl                      Vatten

3 Msk                 Mango Chutney

Salt och peppar

1. Stek lök, paprika, vitlök och curry i olja i en kastrull utan att det tar färg.

2. Häll på Crème fraiche, vatten och mango chutney och låt småkoka i 2 minuter.

3. Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar.

Servera direkt med ris eller pasta

Det doftar fantastiskt av Curry och vitlök i lägenheten

 

Nu ska jag njuta av kvällen och solen denna underbara onsdag och hoppas ni gör det samma

Kram Kajsa

6 kommentarer:

  1. Men oj så mycket gott! Och tack för recepten! Både picklad rödlök och räkgrytan såg väldigt goda ut och jag tror minsann att jag ska testa båda! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Här sitter jag med morgonkaffe och blir hungrig...
    Den där räkgrytan låter fantastiskt god!!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Fina grönsaker du har. Och jag gillar
    också rödlök, och räkor. Ska prova bägge
    jag också.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  4. Underbart att kunna plocka så många godsaker i sin trädgård. Räkgrytan ser fantastisk god ut, måste testas. Tack för receptet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Oh vad mycket härligt du bjuder på!
    Önskar dig en skön helg.
    //www.baraanna.se

    SvaraRadera
  6. oj, vad du skrivit mycket sen sist jag tittade in. Jag har inte hunnit med sista tiden, så det var mycket att läsa.
    Håller med om att skördetiden är härlig, och det finns mycket att ta vara på. Själv torkar jag prydnadsmajs i långa rader just nu.
    Jag var ju väldigt nyfiken på er 50-tals outfit, så jag fick bläddra mig tillbaka en bit för att kika. Det verkade vara ett ett jättelyckat bröllop och du var verkligen jättesnygg.
    Själv var jag nyligen klädd i cowboyhatt eftersom vi hade vår årliga texasdag här i Svenljunga. Kul att få spöka ut sig ibland.
    Ha det så jättebra!
    Kram Ingela

    SvaraRadera