Jag är rik |
Höstäpplena faller ner från träden, plommonen bildar en
lilaprickig jord och det är dags att skörda i köksträdgården. Man kan säga att
man är rik just nu med så mycket gott i trädgården. Jag drar upp rödlök, gul lök,
morötter i alla färger, lite rödbetor, gurka, rädisor och ringblommor som lyser
som solen.
Jag slänger lite äpplen med alldeles för mycket skavanker
som har trillat ner och fyller en påse med goda äpplen att ta hem.
Vilka sköna färger |
Får en sådan väldans lust när allt är skrubbat och fixat att
göra lite picklad rödlök. Har hittat ett bra recept i en av mina Lantlif Mat
& Vin tidningar och sätter igång.
Picklad rödlök
Till: 2 ½ liters
burkar
1 kg rödlök, gärna
små
1 liter vatten
2 msk socker
2 msk salt
3 lagerblad
6 kryddnejlikor
6 svartpepparkorn
2 msk ättika (12
procent) per burk
Skiva rödlöken i tunna klyftor och packa tight i burkarna.
Koka upp vatten och kryddorna och häll det kokheta kryddlaget över löken. Häll
i ättika och stäng locket, vänd burkarna upp och ner och låt svalna. Låt stå i
kylen i 3 veckor.
Vilken härlig färg!! |
Redan dagen efter började det bli en sådan vackert rosa färg. Är så spännande och se om
resultatet blir gott. Älskar ju rödlök!!
Bjuder även på ett recept på en super god räk gryta, sådant
man vill ha för snabba lata dagar när man vill att det ska gå undan i köket
Räkgryta med currysås
500 gr Handskalade Räkor
1 Klyftad Gul lök
1 Tärnad Röd Paprika
2 Pressad Vitlök
3 Tsk Curry
3 Dl Crème Fraiche
1 Dl Vatten
3 Msk Mango Chutney
Salt och
peppar
1. Stek lök, paprika,
vitlök och curry i olja i en kastrull utan att det tar färg.
2. Häll på Crème
fraiche, vatten och mango chutney och låt småkoka i 2 minuter.
3. Vänd ner räkorna
och smaka av med salt och peppar.
Servera direkt med
ris eller pasta
Det doftar fantastiskt av Curry och vitlök i lägenheten |
Nu ska jag njuta av kvällen och solen denna underbara onsdag
och hoppas ni gör det samma
Kram Kajsa
Men oj så mycket gott! Och tack för recepten! Både picklad rödlök och räkgrytan såg väldigt goda ut och jag tror minsann att jag ska testa båda! :)
SvaraRaderaKram!
Här sitter jag med morgonkaffe och blir hungrig...
SvaraRaderaDen där räkgrytan låter fantastiskt god!!
Kram Hannis
Fina grönsaker du har. Och jag gillar
SvaraRaderaockså rödlök, och räkor. Ska prova bägge
jag också.
Kramar/AM
Underbart att kunna plocka så många godsaker i sin trädgård. Räkgrytan ser fantastisk god ut, måste testas. Tack för receptet. Kramisar Tina
SvaraRaderaOh vad mycket härligt du bjuder på!
SvaraRaderaÖnskar dig en skön helg.
//www.baraanna.se
oj, vad du skrivit mycket sen sist jag tittade in. Jag har inte hunnit med sista tiden, så det var mycket att läsa.
SvaraRaderaHåller med om att skördetiden är härlig, och det finns mycket att ta vara på. Själv torkar jag prydnadsmajs i långa rader just nu.
Jag var ju väldigt nyfiken på er 50-tals outfit, så jag fick bläddra mig tillbaka en bit för att kika. Det verkade vara ett ett jättelyckat bröllop och du var verkligen jättesnygg.
Själv var jag nyligen klädd i cowboyhatt eftersom vi hade vår årliga texasdag här i Svenljunga. Kul att få spöka ut sig ibland.
Ha det så jättebra!
Kram Ingela