onsdag 20 augusti 2014

Musik Musik Musik


Bröllopet var precis som bröllop ska vara – vackert. Predikan rolig, lagom lång och inte en massa halleluja som gör en predikan långrandig. Prästen sa något som kändes så skönt – hon var en vanlig ”bonna präst” som gillade schlagers och så kom där en liten textrad att bära med sig, det gillade jag.

Kyssen på kyrktrappan, puffat ris i drivor och så hade vi ordnat en Oldsmobile -57 med chaufför att köra dem till festlokalen, det var en kul överraskning för de nygifta, som uppskattades.

Av respekt för brudparet kommer jag inte visa några foto på dem här. Och sen var jag nog i mitt klumpigaste esse just den dagen (som så många andra), för kameran blev kvar hemma i sista minuten stressen, trots flera timmars fix & trix med smink, kläder, fotvård och håruppsättning. Mobilen som då kan vara bra att ha som reserv…nja, den hade jag glömt ladda så den dog i kyrkan. Japp i fotofronten var det katastrof, men jag njöt av att få vara med.
Här kommer en önskad bild av mig i min outfit framför en Oldsmobile -57
Festen var fylld med sköna roliga tal, en popcornsmaskin, ett 20-tals band som levererade sköna toner under kvällen, massor av god mat, dricka och dans. Och alla dessa festdelatagare med sina 50-tals stilar, bara det var en upplevelse i sig själva.

I fredags intog Malmöfestivalen sin plats i Malmö city. Fylld med uppträde, mat, hantverk, folk och regn. Jodå, regn och halv storm är det som mest hotar en härlig festival.

Som tonåring sprang men på festivalen varje dag, helst hela dagen…nu undrar jag, vad gjorde man då? Nu åker vi upp om det är något roligt att se eller för att äta i ett av de många matstånden som serverar allt från himmel och jord. För mig är en Langos och en tallrik från Lousianna viktigt. Hos Lousianna får man Cajunkryddad kyckling med Idahopotatis och en Limesås…..mmmmmmmm så gott!!
Man får trotsa lite regn för galet rolig allsång
I söndags trotsade jag regnet för att sjunga med Världens snabbaste allsång – en timme total galenskap med grabbarna Berggrensson och Ola Salmén (från Amigo). Många roliga sånger och en massa skratt. Vi hamnade utanför tältet och fick känna på ett svalt regn, men vi hade roligt, dansade på platsen och sjöng för full hals.
Världens snabbaste Allsång i Pildammarna för ett par år sedan, fast det såg likadant ut i söndags!!
Igår tog vi oss upp för att fortsätta med 50-tals feeling i kroppen och landade i Bluestältet och fick oss en dos av ”smutsig rockabilly, inget för de blödiga” The Camtwisters från Malmö. Med en totalt galen sångare som fick en att dra på smilbanden konserten igenom. Sen avslutade vi på en annan scen och fick lite mer 70-tals soulrock toner från ett band på fram march – Bad Barber ( även de från Malmö).

The Camtwisters med sin "smutsiga" Rockabilly och en totalt utflippad sångare
Ikväll blir det ett besök i 60-tals tältet, (ett besök som planeras 1 år i förväg) – The Young Ones – ett band man inte vill missa om man gillar 60-tal ala The monkeys, Beatles, The Kinks m.fl och massor av tokrolig humor. För de här grabbarna har humor!!
The Young Ones från en tidigare spelning
Regnet får skvala bäst det vill, för nu ska party skorna på, ikväll ska ”the booty shake around the floor”

Ha en fin Onsdag!!

Kram Kajsa

9 kommentarer:

  1. Vad fin du var!! Och vet du....ibland kan det ju faktiskt vara skönt att låta kameran vila där hemma och faktiskt uppleva saker "live" och inte genom linsen, vilket det lätt blir annars.... ;)

    Och den där cajunkryddade kycklingen hos Louisiana, den är god! Har inte ätit den på en halv evighet men nu blev jag såå sugen! Hoppas inte hela festivalen regnar bort....

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt Kajsa! Musik, dans och glädje för hela slanten hos dig idag och jag blir lycklig bara av att läsa om det. Och så fin du är i bröllopsfin 50-tals stil. Vilken härlig dag! :)

    Sköt om dig du härliga kvinna.♥

    Kram

    SvaraRadera
  3. Wow vad fin du är, allt så snyggt matchat o du är vrålsnygg i röda läppar, gillas mycket. Känner igen det där med att glömma kameran när det är fest, men samtidigt är det väldigt skönt, man tar så mycket bilder ändå så ibland få den vila hemma tycker jag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Så fin du var på bröllopet. Festivalen är härlig . Vi var där i lördags och åt lunch . Mysigt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Men hej där sköna böna!
    Snygg är du och snygga kläder!
    Och jag håller med om om det där med hallelulja...sånt blir bara trist på något sätt och opersonligt.

    Härligt med festival också. Då tillhör regn.
    Jag har aldrig varit på någon festival där det inte regnat...
    Det tillhör liksom=))
    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  6. Så stilig du är där, jättesnyggt! Kul att klä sig riktigt fint ibland.
    Ha en skön dag vännen!
    //www.baraanna.se

    SvaraRadera
  7. O, vad fin du är! Gillar både klänning, frisyr och bil :)
    Att gå på bröllop är så otroligt romantiskt!
    Ha det fint :)
    Kram Christina

    SvaraRadera
  8. Så fin du var i den klänningen! Fotokatastrofer av det slaget kan man överleva, viktigare är ju trots allt att uppleva bröllopet live.
    Malmö festivalen ja jag får nog säga att jag helt har tappat intresset för den. Ändå blir det en tur dit ikväll igen för dotterns skull. Vi är inte redo att släppa henne fri där och kompromissar med att finnas i närheten.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Tack för att du bjuder på en bild av dig på bröllopet, du var jättesnygg! Har ju varit nyfiken på hela looken sen vi fick se små smakprov i förra inlägget.=) Förstår att överraskningen med bilen blev lyckad.=) Festivalen låter också kul, skulle gärna smaka den där kycklingen från Lousiana! Låter på din beskrivning som att jag skulle gilla The Young Ones, får väl se om jag får chansen att höra dem någon gång.

    //Scaniatjejen
    http://www.scaniatjejen.se

    SvaraRadera